Sibiu – vizite ghidate

Descoperiti orasul Sibiu alături de VisitSibiu – experienta va fi, cu sigurantă, una fascinanta!

Piata Mica

I. „SIBIU 825” CLASSIC TOUR (1.30 -2.30h)

Anul acesta Sibiul sarbatoreste 825 de ani de la atestarea sa documentara. Acest tur este dedicat Sibiului si povestii sale fascinante.
Pentru mai mult de doua ore ne vom “imbarca” intr-un tur de descoperire a Sibiului asa cum a evoluat el de-a lungul timpului: de la mica comunitate saseasca stabilita  condusa de un curajos cavaler, Herman, la mica fortareata cu nu mai mult de 200 de locuitori transformata, apoi, într-una din cele mai bine fortificate cetati din Transilvania, oras medieval, cel mai mare centru mestesugaresc din Transilvania, unul din cele mai faimoase orase ale Imperiului Austro-Ungar, centru al miscarii nationale, al treilea oras din Romania în care a izbucnit Revolutia din 1989 si, în cele din urma, capitala a culturii europene.

Vizita ghidata in Sibiu
Vizita ghidata in Sibiu

Traseul cuprinde urmatoarele obiective: strada Cetătii (cu fostele turnuri si ziduri de aparare), Piata Schiller, Piata Aurarilor, Piata Mica (cu al sau Turn al Sfatului, vestitul Pod al Minciunilor, Casa Artelor, Casa Luxemburg), Piata Huet (Biserica Evanghelica, Casa Calfelor), Pasajul Scarilor, Casa Altemberger (Muzeul de istorie), Strada Centumvirilor, Catedrala Ortodoxa, Str. Mitropoliei, Piata Mare (cu atractiile principale: Muzeul Brukenthal, Primaria, Biserica Romano-Catolica, Casa Haller, Casa Albastra), Parcul Astra.

Daca aveti mai mult timp la dispozitie va invitam sa vizitati si traditionala piată de legume, fructe, mezeluri si branzeturi – produse traditionale ale producatorilor autohtoni; de asemenea, va propunem si o vizita la Muzeul in Aer Liber, cel mai mare muzeu etnografic din Romania, aflat în Padurea Dumbrava, pe malul lacului.

 
II. SIBIU FUSION TOUR & TASTE (4.00-5.00 h)

Sibiu Tour & Taste
Sibiu Tour & Taste

In cei 800 de ani ai sai, Sibiul a devenit o „Mecca a Transilvaniei” pentru diferite grupuri etnice si colonisti care s-au stabilit aici mai ales pentru bogatia naturala a zonei dar si pentru a face comert. Au adus cu ei traditii si obiceiuri pe care le-au impartasit si localnicilor. Trei grupuri etnice principale (romani, sasi si maghiari) au locuit impreuna in aceste zone; lor li s-au alaturat greci, evrei, turici si diverse populatii nomade. Cu totii au avut o mare influenta asupra formarii culturii si civilizatiei locale.

Sibiu a devenit un oras al multiculturalismului si pluralismului etnic. Gastronomia a fost, fara indoiala, unul dintre domeniile care a mostenit cate putin de la fiecare din aceste grupuri etnice – un mix armonios al gusturilor!
Va invitam la un „tur delicios” – vom explora zona istorica a Sibiului si ne vom opri pentru degustari de produse specifice, in mai multe locatii speciale cu povesti uimitoare.

Acest tur este un preambul al evenimentului Sibiu Capitala Culinara Europeana, 2019!
Let’s tour & taste!
*Acest tur se poate organiza pentru un grup de 2-12 pax

 

Guided tour in Sibiu
Guided tour in Sibiu

III. LEGENDA FORTALETEI – un tur special dedicat copiilor si tinerilor  (1.30-2.00h)

O incursiune speciala în Sibiul povestilor si legendelor. Timp de aproape 2 ore vom afla povestea cavalerului Herman, a sasilor din cetatea Sibiului, vom povesti despre lupte, despre nobili si împarati, despre cum erau pedepsiti mincinosii, despre vrajitoare si mestesugari.

Va fi o vizita pe care cei mici nu o vor uita prea curând, un tur interactiv in care nu doar povestim ci ne si distram descoperind un „altfel” de Sibiu.

*Recomandat copiilor cu vârsta între 7 si 14 ani.

 

Reclame

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. al.consatnat spune:

    De ce nu faceti „Drumul Regelui” care e inedit ca oferta,- f. bogat ( divers) ca valori naturale,antropice, imateriale? Apoi o varianta poate fi : Sb. – Sebes – Rapa Rosie – Petresti ( cu bis. ortodoxa), Sasciori- Calnic si revenire prin Dobra – Jina…Sb.-al.c

    1. Nu am apucat inca sa il fac eu in intregime, sper sa ajung vara asta sau in toamna si sa introducem incepand cu anul urmator. Adela

  2. antrecalba spune:

    Felicitari, impresionant…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s