Day-trips

In 2016 va propunem 11 experiente noi si fascinante in judetul Sibiu si imprejurimi. Acestea sunt pachete de cate o zi (cu plecare si sosire din Sibiu) însa pot fi adaptate la pachete de cateva zile si pot fi modificate/ personalizate în functie de solicitarea turistilor.

Drumetii Sibiu
Drumetii Sibiu


Pe urmele Printului Charles/ Monumente UNESCO

Sibiu– Biertan – Malancrav/ Saschiz – Sighisoara – Sibiu
Traseul nostru propune o incursiune în tinutul localitatiilor sasesti. Vom afla povesti fascinante legate de viata colonistilor sasi în Transilvania. Vom vizita cetatea de la Biertan – una dintre cele mai bine fortificate cetati din Transilvania si vom afla de ce Printul Charles al Marii Britanii este fascinat de aceasta zona, inclusiv de frumoasa localitate Malancrav. La Sighisoara vom afla povestea temutului Dracula, legenda ce l-a facut cunoscut în lumea larga si vom vizita chiar casa în care se spune ca s-a nascut.

Biserica fortificata de la Biertan
Biserica fortificata de la Biertan

Sibiu – Biertan – Sighisoara – Viscri – Sibiu
Biertanul – una din cele doua localitati incluse în patrimoniul UNESCO din judetul Sibiu ne va fascina cu povestile si legendele sale atat de interesante. La Sighisoara vom descoperi singura cetate medievala locuita din Transilvania, locul în care se spune ca s-a nascut Dracula, iar la Viscri vom explora satul „de suflet” al Printului Charles al Marii Britanii.

Tara Barsei/ Legenda lui Vlad Tepes

Castelul Bran
Castelul Bran

Sibiu – Bran – Rasnov/ Cetatea Fagaras – Brasov
Brasovul este unul dintre cele mai mari si mai frumoase orase ale Transilvaniei. Centrul sau istoric, bine prezervat de-a lungul secolelor, la poalele masivului Tampa, ne invita sa descoperim locuri, oameni, obiective si legende amuzante si interesante. Branul nu mai are nevoie de prezentare – legenda faimosului Dracula este strans legata de castelul din munti. La Rasnov si Fagaras vom descoperi cetati fortificate, patrimoniu national, adevarate „perle ale Transilvaniei”, promovate in lumea intreaga.

 

 

Sibiu – Calnic – Sebes– Alba Iulia
La Calnic si Sebes vom descoperi frumoase biserici fortificate (Sebesul a fost chiar cetate de scaun a Transilvaniei), iar la Alba Iulia vom face o incursiune in unul dintre cele mai importante orase ale Romaniei: fosta asezare daco-romana, colonie saseasca, fortareata austro-ungar­a, oras-simbol al Marii Uniri din 1918 – iata pe scurt ce inseamna Alba Iulia!

Cetatea Alba Iulia
Cetatea Alba Iulia

Sibiu – Castelul Corvinilor – Alba Iulia
Turul include o vizita la unul dintre cele mai frumoase castele din Romania – Castelul Corvinilor si apoi la Alba Iulia, o cetate superba, recent restaurata, una din putinele construite in stil Vauban din Romania!

Sibiu – Cristian – Sibiel – Cisnadioara – Cisnadie – Sibiu
Viata la tara, experiente inedite!

Acest traseu este ideal pentru toti cei care nu au timp suficient sa viziteze judetul Sibiu dar sunt interesati de cultura, istoria si mai ales viata de zi cu zi a acestuia. La Cristian vom vizita o frumoasa biserica fortificata (unde, in Turnul Slaninii vom degusta delicioase preparate locale) si vom afla povestea localitatii cu cele mai multe berze din Transilvania. La Sibiel vom vizita Muzeul de Icoane pe sticla si vom invata putin din tainele acestui mestesug. La Cisnadioara urcam pe dealul Michelsberg pentru a vizita o cetate ţaraneasca cu o superba panorama asupra imprejurimilor. Iar la Cisnadie vizitam o biserica evanghelica fortificata si primul turn dotat cu paratrasnet în Transilvania.

 

La stana
La stana

Vizita la stana
*Gradul de dificultate: drumeţiile pot fi adaptate în funcţie de disponibilitatea d-voastră!

Pachetul cuprinde o vizita la o stana traditională (zona Cindrel) – aici vom afla despre viata sus la munte la stana si vom degusta preparate delicioase locale. Va invitam apoi la o plimbare cu caruta si o vizita la mestesugari. Experienta va fi, cu siguranta, inedita!

Sibiu – Sighisoara (vizita ghidata) – Drumul vinului (plimbare cu trasura si picnic) – vizita mestesugar
Ziua este plins asa ca pornim dis-de-dimineata din Sibiu. Vizitam mai întai cetatea Sighisoarei si descoperim lucruri atst de interesante despre patrimoniul sasesc. Evident, un avem cum sa-l uitam pe Vlad Tepes – povestea vietii sale este cu adevarat captivanta.

La intoarcerea spre Sibiu ne oprim pe Valea Hartibaciului. Aici, la Apos, un sat sasesc uitat în vremuri îndepartate ne vom bucura de o noua experienta: vizita la un atelier de tiglarie si o plimbare cu caruta! Nu este o simpla plimbare; vom merge pana la Richis unde vom visita biserica fortificata si vom asculta povestile minunate ale dlui Schass, ultimul sas din sat. Ne vom bucura de un picnic cu delicatete ale zonei si vom degusta vinul local – Richisul a fost cunoscut pentru tradiţia în cultura vitei de vie.

Dupa o zi plina ne reîntoarcem la Sibiu.

*Turul se poate face si calare
**Turul este disponibil pentru 2-10 pax
***Se poate organiza vizita si la Alma Vii. Tariful este mai redus.
****Se poate organiza si o plimbare simpla cu vizita si degustare la o stana traditional­a

 

Ferma de la Cornatel
Ferma de la Cornatel

Sibiu – vizita la Moara Veche si brutărie (Hosman) – vizită la biserica fortificată şi muzeul din Altana – Drumul vinului (plimbare cu trasura si picnic) – vizită de mestesugar – Sibiu
Va propunem o zi minunata pe Valea Hartibaciului! Vizitam Moara Veche si brutaria unde vom învata despre traditia moraritului la sasi si diverse activitati gospodaresti. La Altana vom afla povestile fascinante ale sasilor si istoria zbuciumata a bisericii fortificate. Tot aici vizitam un mic muzeu etnografic atât de pitoresc.

La Apos invatam cum se fabrica tigla autentica si apoi urmam, cu caruta sau calare, drumul vinului. Ne vom bucura de un picnic cu produse traditionale si o prezentare a vinului local. La sfârsitul zilei ne întoarce, obositi evident, la Sibiu.

*Drumul vinului se poate organiza la Alma Vii, Richis sau Biertan. Durata variaza între 4 şi 6 ore, iar tariful este diferentiat.

Sibiu – vizită la Moara Veche si brutarie (Hosman) – vizită la biserica fortificata si muzeul din Altana – plimbare cu caruta/ vizită si degustare la stana– vizita de mesteaugar – retur Sibiu
Va propunem o zi minunata pe Valea Hartibaciului! Vizitam Moara Veche si brutaria unde vom învata despre traditia moraritului la sasi si diverse activitati gospodaresti. La Altana vom afla povestile fascinante ale sasilor si istoria zbuciumata a bisericii fortificate. Tot aici vizitam un mic muzeu etnografic atât de pitoresc.

Biserica fortificata de la Altana
Biserica fortificata de la Altana

Dupa-amiaza facem o plimbare cu caruta/ calare pe dealurile de la Apos. Ne vom opri la o stâna traditionala si vom degusta preparate delicioase. Tot aici, vom vizita si o mina de carbuni, unica în aceasta parte a Transilvaniei.

 

 

Sibiu – Cornatel – plimbare cu drezina – Hosman (vizită la Moara Veche) – Cornatel – Apos (plimbare cu caruta/ drumul vinului/ vizita la stana) – Sibiu
Prima oprire a zilei este la Cornatel unde luam drezina – experienta va fi, cu siguranta, inedita! Vom strabate aprox. 10 km pana la Hosman. Aici vizitam Moara Veche si brutaria unde vom învata despre traditia moraritului la sasi si diverse activitati gospodaresti.

Dup­a-amiaza ne plimbam pe dealurile Aposului cu caruta, urmam drumul vinului sau facem o vizita la o stana traditionala, o tiglarie si o mina de carbuni. Experienta va fi unica!

*La Apos se poate alege pachetul Drumul Vinului (Alma Vii sau Richis) sau o plimbare cu caruta, vizita la stana si la mestesugari.

Top Gear Transfagarsan
Top Gear Transfagarsa

Sibiu – Carta – Transfagarasan – Balea Cascada – Balea Lac

Traseul îmbina experienta descoperirii uneia dintre cele mai vechi si frumoase foste abatii cisterciene din Romania (la Carta) cu spectaculozitatea faimoasei sosele Transfagarasan, sosea construita în perioada comunismului la cea mai mare altitudine din tara, în inima muntilor Fagaraa (la peste 2000 m altitudine) si pe care au “încercat-o” chiar protagoniştii Top Gear din Marea Britanie.

 

Pentru mai multe detalii si informatii, va rugam sa ne contactati la adresa: info@visitsibiu.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s